Κορυφαίες πωλήσεις

Τραχανάς ξινός χειροποίητος 500γρ Μεγαλύτερη προβολή

Τραχανάς ξινός χειροποίητος 500γρ

Νέο προϊόν

Συστατικά: σιμιγδάλευρο,σιμιγδάλι, αγελαδινό γιαούρτι,αλάτι

Χρόνος Βρασμού: 4-6 λεπτά

Συσκευάζουμε σε διάφανες συσκευασίες πολυπροπυλενίου κατάλληλου για τρόφιμα αλλά και σε χύμα ποσότητες.

Εάν έχετε κατάστημα ή online e-shop με παραδοσιακά προϊόντα και θέλετε να συνεργαστούμε, απλά επικοινωνήστε μαζί μας κάντε κλικ εδώ και ζητήστε να σας στείλουμε τον κατάλογο χονδρικής.

Περισσότερες λεπτομέρειες

3,50 €

3,50 € ανά 500gr

Άλλες πληροφορίες

  • Είναι χειροποίητος, τριμμένος στο κόσκινο, όπως ακριβώς τον έκαναν οι παλιές νοικοκυρές στα σπίτια τους.

  • Μαγειρεύεται πολύ γρήγορα, εύκολα και μπορείτε να τον απολαύσετε ως ένα ελαφρύ βραδινό ή ως ένα τονωτικό και θρεπτικό πρωινό. Επιπλέον τον λατρεύουν και τα παιδιά!

  • Είναι τρόφιμο υγιεινό, γευστικό και θεραπευτικό. Η σούπα τραχανά χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα ως φάρμακο κατά την ανάρρωση του οργανισμού έπειτα από τα κρυολογήματα.

  • Περιέχει αγνές πρώτες ύλες που προμηθευόμαστε από τοπικούς παραγωγούς και φέρνει στο πιάτο σας την φρεσκάδα και την νοστιμιά που επιλέγουμε για εσάς σε μια προσπάθεια για ακόμα πιο υγιεινά ζυμαρικά.

  • Δεν στεγνώνει σε υψηλές θερμοκρασίες και βεβιασμένα αλλά με αργή διαδικασία ξήρανσης όπως ακριβώς ο σπιτικός τραχανάς. Έτσι προστατεύονται όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά του τραχανά και όλες οι θρεπτικές αξίες των πρώτων υλών.

Συνταγή για ξινό τραχανά με φέτα και βούτυρο.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλυτζάνια ξινό τραχανά
  • 6 φλυτζάνια νερό
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • φέτα τριμμένη

Πώς το κάνουμε:

1) Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το νερακι, σε μετρια φωτιά. Οταν θα αρχίσει το νερό μας να ζεσταίνετε προσθέτουμε τον τραχανά, το αλάτι και το βούτυρο.
2) Παίρνουμε μια ξύλινη κουτάλα και ανακατεύουμε συνεχώς.
3) Μετά από λίγο ρίχνουμε κα το τυράκι μας.
4) Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως να γινει το φαγάκι μας! Όταν βράσει σερβίρουμε ή με λιωμένο βουτυρο ή με σταγόνες λαδάκι. Η γιαγιά μου όταν το κατέβαζε από τη φωτιά έριχνε και κομμάτια ψωμιού.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό είναι να ανακατεύετε συνεχώς μεχρι να γίνει το φαγητό. Επισης εαν εχετε φέτα σπιτική ριξτε λιγη άλμη (μειώνοντας βέβεια το αλάτι). Η άλμη, απο το βαρέλι, οταν κάνουμε τυρί σπιτικό περιέχει υψηλά ποσοστά βούτυρου και γάλακτοs και ειναι αρκετά εύγευστη.

Διαβάστε περισότερο: Ξινός τραχανάς με φέτα και βούτυρο της Κατίναςhttp://www.sintagespareas.gr/sintages/ksinos-traxanas-me-feta-kai-boutiro-tis-katinas.html#ixzz3hCeEab43

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης: