Κορυφαίες πωλήσεις

Χυλοπίτες 500γρ Μεγαλύτερη προβολή

Χυλοπίτες 5 κιλά

Νέο προϊόν

Συστατικα: σιμιγδάλι, φρέσκο αυγό,φρέσκο αγελαδινό γάλα, αλάτι

Χρόνος Βρασμού: 4-6 λεπτά

Η παραγωγή τους γίνεται μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.  

Περισσότερες λεπτομέρειες

22,50 €

22,50 € ανά 5000gr

Άλλες πληροφορίες

  • Χαρακτηριστικά έχει εξαιρετικό χρυσαφένιο χρώμα καθώς παράγεται από εκλεκτό σιμιγδάλι ζαχαροπλαστικής και προσφέρει ξεχωριστή γευστική απόλαυση.

  • Περιέχει αγνές πρώτες ύλες που προμηθευόμαστε από τοπικούς παραγωγούς και φέρνει στο πιάτο σας την φρεσκάδα και την νοστιμιά που επιλέγουμε για εσάς σε μια προσπάθεια για ακόμα πιο υγιεινά ζυμαρικά.

  • Δεν στεγνώνει σε υψηλές θερμοκρασίες και βεβιασμένα αλλά με αργή διαδικασία ξήρανσης όπως ακριβώς παλιότερα τα σπιτικά ζυμαρικά. Έτσι προστατεύονται όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά των ζυμαρικών και όλες οι θρεπτικές αξίες των αλεύρων.

  • Η φρέσκια πάστα περνά μέσα από χάλκινες μήτρες που δίνουν το σχήμα που θέλουμε και τραχιά υφή. Η τραχιά υφή βοηθάει στο ζυμαρικό να κρατάει καλύτερα τις σάλτσες και τα μπαχαρικά από ότι τα κοινά ζυμαρικά με την λεία επιφάνεια που χρησιμοποιούν μήτρες από τεφλόν.

  • Η παράγωγή του γίνεται επιλεκτικά και σε πολύ μικρές ποσότητες. Τα ζυμαρικά που παράγουμε δεν διαλύονται κατά το μαγείρεμα και βράζουν πολύ πιο γρήγορα από τα κοινά ζυμαρικά γλιτώνοντας σας χρόνο από το μαγείρεμα.

  • Παράγεται σε μήτρες με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα τυποποιημένα ζυμαρικά.

Συνταγή για χυλοπίτες με φέτα, ρίγανη και φρέσκια ντομάτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 νεροπότηρο ψιλές χυλοπίτες
  • 2 νεροπότηρα χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ γλυκού τριμμένη ρίγανη
  • 15 ελιές Καλαμών ξεκουκούτσωτες
  • 150 γραμ φέτα
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το τριμμένο κρεμμύδι. Τα σοτάρετε πολύ απαλά μέχρι να μυρίσει το κρεμμύδι και ρίχνετε μέσα τις χυλοπίτες, ρίχνετε τη ρίγανη, τις ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι και αδειάζετε μέσα τα 2 νεροπότηρα χυμό ντομάτας ανακατεύοντας συνέχεια.
  2. Αλατίζετε ελαφρά και πιπερώνετε καλά. Να θυμάστε ότι οι χυλοπίτες μπορεί να κολλήσουν πολύ εύκολα στην πάτο της κατσαρόλας. Γι’ αυτό να τις ανακατεύετε συχνά με ξύλινη κουτάλα.
  3. Όταν έχουν απορροφήσει τον περισσότερο χυμό σβήστε το μάτι, σκεπάστε τις και αφήστε τις να τραβήξουν όλα τα υγρά.
  4. Λίγο προτού τις σερβίρετε λειώνετε με το πιρούνι την φέτα, την ρίχνετε στην κατσαρόλα , ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα.
Πηγή : https://www.sintagespareas.gr/sintages/xilopites-me-feta-rigani-kai-freskia-ntomata.html