Κορυφαίες πωλήσεις

Κριθαράκι Καπλουτζάς 500γρ Μεγαλύτερη προβολή

Κριθαράκι Καπλουτζάς 500γρ

Νέο προϊόν

Συστατικά : Ελληνικό Καπλουτζάς Μονόκοκκο Βιολογικής Γεωργίας, νερό, αλάτι.

Χρόνος βρασμού : 4 - 6 λεπτά.

Συσκευάζουμε σε διάφανες συσκευασίες πολυπροπυλενίου κατάλληλου για τρόφιμα αλλά και σε χύμα ποσότητες.

Εάν έχετε κατάστημα ή online e-shop με παραδοσιακά προϊόντα και θέλετε να συνεργαστούμε, απλά επικοινωνήστε μαζί μας κάντε κλικ εδώ και ζητήστε να σας στείλουμε τον κατάλογο χονδρικής.

Περισσότερες λεπτομέρειες

3,80 €

3,80 € ανά 500γρ

Άλλες πληροφορίες

Σε σύγκριση με το σύγχρονο σιτάρι, το μονόκοκκο συγκεκριμένα περιέχει:


- 2 φορές υψηλότερη βιταμίνη Α (ρετινόλη ισοδύναμα) - βοηθά στα μάτια και την αναπαραγωγική υγεία των οργάνων και μπορεί να αποτρέψει πολλές μορφές καρκίνου.

- 3 με 4 φορές περισσότερη βήτα-καροτίνη - βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων


- 3 με 4 φορές περισσότερη λουτεΐνη – κατάλληλο για την πρόληψη τους εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη.


- 4 με 5 φορές πιο πολλή ριβοφλαβίνη - τροφοδοτεί το σώμα με ενέργεια και επιβραδύνει τη γήρανση ως αντιοξειδωτικό.

 

Χαρακτηριστικό της ποικιλίας αυτής είναι επιπλέον η δυνατότητα κατανάλωσης των προϊόντων, από αυτούς που παρουσιάζουν δυσανεξία στην γλουτένη καθώς έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη.Αλεσμένο σε παλιό νερόμυλο, χωρίς θερμική επεξεργασία και χωρίς προσθήκη βελτιωτικών. Προϊόν βιολογικής γεωργίας.

Δεν αφήνει την χαρακτηριστική πικράδα σε σχέση με άλλα προϊόντα.

Συνταγή για κριθαρότο με μανιτάρια αλα Italia.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 150 γρ μανιτάρια φρέσκα (κομμένα σε φέτες)
  • 2 σκ. σκόρδο (πολτοποιημένες)
  • 2 φλ. κριθαράκι
  • 5 φλ. ζωμό λαχανικών (ή νερο)
  • 1/2 φλ. κρασι λευκό
  • παρμεζάνα τρμμένη
  • φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο 2 κ.σ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Σωτάρω μανιτάρια, κρεμμύδι και σκόρδο 10'.
  2. Προσθέτω κριθαράκι και συνεχίζω να σωτάρω για λίγο. Σβήνω με κρασί και αφήνω να εξατμιστεί.
  3. Κρατάω τον ζωμό ζεστό και μαγειρεύω όπως το ριζότο σιγά - σιγά.
  4. Βάζω και μαιντανό, ανακατεύω.
  5. Πασπαλίζω με παρμεζάνα και σερβίρω.

Διαβάστε περισότερο: Κριθαρότο με μανιτάρια αλα Italiahttp://www.sintagespareas.gr/sintages/kritharoto-me-manitaria-ala-italia.html#ixzz3hNonxmzZ

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης: