Κορυφαίες πωλήσεις

Περέκ 5 φύλλα Μεγαλύτερη προβολή

Περέκ 5 φύλλα

Νέο προϊόν

Κάθε συσκευασία περιέχει 5 τεμάχια με διάμετρο 35 εκατοστά περίπου.

Συστατικά : αλεύρι, αλάτι,νερό

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – “ΚΑΘΑΡΗ ΕΤΙΚΕΤΑ”

✓Χωρίς πρόσθετα - Χωρίς συντηρητικά - Χωρίς χρωστικές

✓Νηστίσιμο - vegan - vegetarian 

✓Παράγεται σε μικρές ποσότητες

✓Δεν υπάρχει στα super market

✓Χειροποίητο προϊόν - Παράγεται αυστηρά με τον παραδοσιακό τρόπο

✓Καλύτερη γεύση και καθαρότερα συστατικά

Περισσότερες λεπτομέρειες

2,60 €

2,60 € ανά 5 φύλλα

Άλλες πληροφορίες

Παράγουμε στρόγγυλα φύλλα για ταψί ή πίτα στο τηγάνι αλλά και διπλωμένα τρίγωνα  φύλλα -"μαντηλάκια"- για ατομικές πιτούλες.

Τρόπος παραγωγής

Για την παρασκευή του η ζύμη ανοίγεται σε μεγάλα κυκλικά φύλλα τα οποία ψήνονται στο Σατσ’ ένα προς ένα.

Φύλλο περέκ στο σάτ'σ 

Όλη η διαδικασία γίνεται μέσα στον χώρο του εργαστηρίου ώστε να αποφεύγουμε έντομα ή άλλες ρυπογόνες ουσίες κατά την διαδικασία παρασκευής. Στο Σάτσ' (θολωτή λαμαρίνα που τοποθετείται πάνω σε φωτιά)  ψήνουμε τα φύλλα με φωτιά απο υγραέριο και όχι με φωτιά απο ξύλα. Αφενός θέλουμε να αποφύγουμε τυχόν στάχτη που μπορεί να μεταφερθεί πάνω στο προϊόν απο τον αέρα, αφετέρου διάφορες τοξικές ουσίες που προκύπτουν απο την καύση των ξύλων.

Τα φύλλα που παράγουμε δεν σπάνε πολύ εύκολα και δεν μουσκεύουν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να διαλύονται πρίν προλάβουμε να τα γεμίσουμε. Πολλοί πελάτες τα προτιμούν για πίτα καθώς δεν διαλύονται στον πάτο του ταψιού απο τα υγρά της γέμισης.

Τρόπος μαγειρέματος (οδηγίες υπάρχουν και πάνω στην ετικέτα του προϊόντος)

Για πίτα στο τηγάνι.

Βρέχουμε ένα φύλλο περέκ κάτω απο την βρύση, το αφήνουμε να μαλακώσει και γεμίζουμε με την γέμιση που θελουμε το μισό φύλλο.Διπλώνουμε όπως στην κρέπα. Έχουμε βάλει ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι ή βούτυρο να ζεσταθεί. Βάζουμε μέσα το περέκ και το ψήνουμε και απο τις 2 μεριές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Για παραδοσιακή πίτα

Βρέχουμε ένα ένα τα φύλλα. Αφού μαλακώσουν τα βάζουμε στο ταψί αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει.Ανα 3 φύλλα βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας.  Μπορούμε να βάλουμε 3 στρώσεις γέμισης. Αφήνουμε την πίτα για 10 λεπτά, την κόβουμε και την αλείφουμε με λάδι ή αυγά. Ψήνουμε στον φούρνο στούς 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Αν έχουμε μεγάλο τηγάνι μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία και στο τηγάνι αλλά με μία στρώση γέμισης.

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης: