Κορυφαίες πωλήσεις

Εβρεστόν 500γρ Μεγαλύτερη προβολή

Εβρεστόν 370γρ

Νέο προϊόν

Συστατικά : αλεύρι, αλάτι,νερό

Έτοιμα σε λιγότερο από 1 λεπτό!

Εάν έχετε κατάστημα ή online e-shop με παραδοσιακά προϊόντα και θέλετε να συνεργαστούμε, απλά επικοινωνήστε μαζί μας κάντε κλικ εδώ και ζητήστε να σας στείλουμε τον κατάλογο χονδρικής.

Περισσότερες λεπτομέρειες

2,60 €

2,60 € ανά 370gr

Άλλες πληροφορίες

Τρόπος παρασκευής

To εβρεστόν που παρασκευάζουμε στο εργαστήριο μας, είναι το αυθεντικό παραδοσιακό ποντιακό προϊόν. Δέν είναι η ζύμη που βγαίνει απο μηχανή και έπειτα φουρνίζεται και δεν παρασκευάζεται απο σιμιγδάλι. Για την παρασκευή του η ζύμη ανοίγεται σε μεγάλα κυκλικά φύλλα τα οποία ψήνονται ελαφρώς στο Σατσ’,

Φύλλα περέκ στο σάτ'σ

κόβονται με μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες και τοποθετούνται στον φούρνο για να στεγνώσουν τελείως.

Εβρεστόν κομμένο στο χέρι

Όλη η διαδικασία γίνεται μέσα στον χώρο του εργαστηρίου ώστε να αποφεύγουμε έντομα ή άλλες ρυπογόνες ουσίες κατά την διαδικασία παρασκευής. Στο Σάτσ' ψήνουμε τα φύλλα με φωτιά απο υγραέριο και όχι με φωτιά απο ξύλα. Αφενός θέλουμε να αποφύγουμε τυχόν στάχτη που μπορεί να μεταφερθεί πάνω στο προϊόν απο τον αέρα, αφετέρου διάφορες τοξικές ουσίες που προκύπτουν απο την καύση των ξύλων.

Τρόπος μαγειρέματος (οδηγίες υπάρχουν και πάνω στην ετικέτα του προϊόντος)

Βράζουμε ελάχιστο νερό σε ένα βαθύ σκεύος. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και έπειτα το εβρεστόν. Φροντίζουμε να μουσκέψουν όλα τα ζυμαρικά και τ΄αφήνουμε για λιγότερο από 1 λεπτό ώστε να μαλακώσουν. Ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο ή λάδι. Μπορούμε να τα σερβίρουμε χωρίς λάδι συνοδεύοντας τα με τριμμένο τυρί ή με γιαούρτι. Τέλος, πολλοί το προτιμούν ώμο ή αντί για κρουτόν σε δροσερές σαλάτες.

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης: